QrBoss
QrBoss
Return

QRменю. Меню в смартфоні

QRменю. Меню в смартфоні
08-04-2021

У наші дні «цифра» прийшла практично в усі сфери людської діяльності. Не оминули сучасні технології і ресторанний бізнес. Системи комплексної автоматизації ресторану дають можливість зв'язати технологічні карти, що включають списки кулінарних інгредієнтів, з бухгалтерськими програмами, а також POS-терміналами офіціантів. Але це все стосується «кухні» самого закладу. Що можуть IT-технології запропонувати відвідувачеві, щоб зробити його перебування в кафе або ресторані максимально комфортним? Останнім часом, одним з найбільш актуальних і простих рішень можна вважати електронне меню.

Що таке електронне меню і як воно працює
З технічної точки зору, електронне меню (QRменю) кав'ярні чи ресторану - це спеціальний сайт адаптований для мобільних пристроїв з описом страв і їх цінами. Потрапити на цей ресурс відвідувач може, відсканувавши QR-код, розташований в зручному для доступу місці, наприклад, у вигляді наклейки на столику. Для того щоб скористатися таким меню, не потрібно нічого завантажувати - досить мати смартфон з камерою і інтернет. У меню можна дізнатися не тільки склад страв і їх ціну, але і їх короткий опис, а також побачити їх фото, замовити та оплатити. Та й більше, дуже просто навіть працювати на виніс в умовах карантинних обмежень.

Переваги електронних меню

Переваг такого рішення для закладів громадського харчування чимало. В першу чергу, розвантажується персонал - офіціантам не потрібно більше бігти до кожного відвідувача, щоб запропонувати йому меню. Це дуже важливо і для багатьох гостей, які не люблять вторгнення в особистий простір і вважають за краще брати ініціативу в свої руки. Також потрібно відзначити й інші плюси:

- Просте внесення змін та акційних пропозицій до меню через адміністративну панель, без передруку паперових примірників;
- Екологічність, адже для такого меню не потрібно папір;
- Безпека. Не тільки в умовах епідемії COVID-19, але і в будь який інший час меню можуть бути джерелами інфекції, так як проходять через багато рук. 
- Сучасний тренд. Таке меню в смартфоні повідомить клієнту про те, що в закладі стежать за розвитком технологій і небайдужі до комфорту відвідувачів;
- Можливість інтеграції в POS-системи, про які ми говорили на самому початку. Електронне меню дозволить оцінити затребуваність тих чи інших страв і допоможе зробити аналіз асортименту.
- Інформативність. Опис страв більш детальний і включає навіть харчові алергений

Наостанок варто додати, що використання електронного меню кафе, ресторану або бару, значно знижує вплив людського фактора на якість обслуговування. 
Імовірність того, що відвідувач щось неточно пояснить, а офіціант його не так зрозуміє, практично виключається.

Збільшуйте виручку, організовуйте доставку, миттємо додавайте нові пропозиціі та змінюйте ціни з нашим сервісом QRменю